sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Oulun yliopiston eläinmuseo


Kävimme Oulun Edenissä kylpylälomalla ja samalla reissulla päätimme tutustua Oulun ylipistolla sijaitsevaan eläinmuseoon. Navigaattoriin vain osoite ja menoksi. Yliopisto löytyi hyvin, mutta sitä museota sai sen valtavan rakennuksen sisältä hetken aikaa hakea. Kyllähän se sieltä löytyi ja ei ollut kyllä pettymys. Kyllä siellä riitti täytettyjä eläimiä. Suomen eläimistä ja linnuista ei varmastikaan montaa jäänyt puuttumaan. Esillepano oli myös hienoa. Oli jos monennäköistä kuvaelmaa ja nyt oli näyttelyn aiheena eläinten talvi. Täytettyjä eläimiä tutkiessa sitä hahmottaa niin eritavalla eläinten koot kuin kirjasta opiskelemalla. Se on niin konkreettista. Esimerkiksi suokukkoa olen jotenkin aina pitänyt isompana lintuna.


Ja oli siellä näyttelyssä mielenkiintoisia vähän erikoisempiakin otuksia. Ulkomaisia eläimiä apinoista tursaisiin ja jos minkä laista hyönteistä ja hämähäkkyräistä. Eläinten luurangot oli myös mielenkiintoisia. Kuin suoraan jostain kauhu- tai fantasiaelokuvasta. Mielenkiintoisia oli myös muutamat kallot esihistoriallisista eläimistä (ja ihmisistä), kuten sapellihammaskissasta ja luolakarhusta. Ja sitten vielä epämuodostuneet tai värimuunnokselliset eläimet. Keltainen ahven, valkoinen harakka, kahdeksanjalkainen lammas, nelijalkainen tipu...

Suosittelen kyllä kaikille käyntiä tuonne. Maksuna näytti toimivan omatunnon mukaan 3€ lippaaseen ja mielellään sen kyllä maksaa.

Ei kommentteja: