tiistai 9. huhtikuuta 2013

Päivällä päiväjärvellä


Päiväjärvi, Kokkola 9.4.2013 klo 14:00-16:00. Sää: Auringonpaistetta. Lämmintä +2 astetta.

Tänään lähdimme pienelle päiväretkelle. Aluksi suunnittelimme, että olisimme lähteneet jo aamuvarhaisella jos olisi vaikka sattunut näkemään teeren soidinta. No eihän me jaksettu nousta ja kun yöllä oli niin kylmäkin.

Lähdimme kuitenkin aurinkoisen päivän kunniaksi Päiväjärven laavulle paistamaan makkaraa. Pakkasimme eväät ja otimme kuivia puita mukaan varmistaaksemme nuotion onnistumisen. Sytykkeiksi otimme ennenkin hyviksi todettuja kuivia mandariininkuoria. Kaikki alkoi siis hyvin.

Reissu meinasi tosin kaatua jo ennen kuin pääsimme autosta ulos. Peruuttelin erittäin taidokkaasti, mutta kun takaikkuna oli niin likainen niin piti avata ovi ja kurkistaa siitä minne se auto peruuntuu. No enpä huomannut lumikinosta ja ovihan siinä meinasi irti lähteä. Onneksi selvisimme säikähdyksellä, eikä mitään tainnut oikeasti mennä rikki.

Järvellä oli kaunista niin kuin aina. Laavulle päästyämme kiitimme onneamme kun tajusimme ottaa puita mukaan. Eihän siellä ollut nimittäin yhtään halkoa. Tulet sytytimme ja paistelimme makkaraa. Ja nautimme auringosta. En muista milloin viimeksi olisin ollut ulkona niin ettei ole mistään paikasta kylmä. Makkarat maistui (ja lisäksi eväänä olleet pizzan palat). Ja lapsuuden retketkin tuli mieleen, kun joimme termarista kahvia ja söimme korvapuusteja. Kyllä ulkoilmassa ruoka ja juoma maistuukin niin paljon paremmalta.

Havaintoja emme paljon tehneet. Variksia vain lensi järven yllä. Ihanaa kun tulee kevät ja kesä.

Havainnot:
-variksia
-lokkeja

Ei kommentteja: